Alla inlägg den 12 juni 2011

Av Inger Johansson - 12 juni 2011 13:53

Vakterna vid infarten är riktiga gentlemen. Dom låtsas som ingenting när jag kommer, dom ler och hälsar och lite stött blir jag att jag inte får visa att jag faktiskt kan scanna ett kort men visst, det är ju service att samma ögonblick jag backar ut genom mina egna grindar öppnar dom bommen för mig. Kan inte se att dom gör det för någon annan men orsaken är kanske inte så smickrande, dom kanske helt enkelt är rädda om bommen. Whatever! 

Idag gick jag en runda ner mot vad jag trodde var fiskerestaurangerna. Men kom vilse vilket jag tycks vara bra på. Hundarna älskade tydligen dofterna som så klart är helt nya för dom. Jag var mindre förtjust. Gick mot sundet mellan Singapore och Johor Bahru men inte ända fram. Just lukterna stoppade kanske mig. Kom in i en liten by med otroligt risiga hus som knappt höll ihop. Men utanför satt folk och skrattade och verkade ha det trevligt. Lukten av sopor blev nästan kväljande, fick se att dom kastar sina sopor på en hemmagjord soptipp ca 50 m från husen. Nu förstår jag varför det finns en katt i nästan vartenda hus. Dom håller väl råttorna borta. Fisk luktade det också så jag tror inte jag kommer att äta fisk igen i mitt liv. När vi var på hemväg tror jag nästan stackars Indy höll på att få värmeslag men hon hämtade sig snabbt, när vi kom in på tomten drack hon vatten ur poolen, sedan lyfte jag i henne mitt i så hon fick gå till kanten, den är inte djup, knappt upp till hennes rygg, sen lyfte jag ur henne. Hon började faktiskt vifta på svansen igen direkt efter men gick in i huset för att kylas av antar jag. Själv vattnade jag dom vackra palmliknande växterna i krukor på tomten, ska vattnas varannan dag enligt husägaren. När jag sa att jag ska försöka få blommor som blommar att växa sa han att då måste jag vara hemma hela tiden och vattna minst två gånger/dag. Vi får se, jag ska försöka i alla fall. Dom två vakterna utanför turades om att komma fram till mitt stängsel, som är perfekt, både ganska snyggt och lagom långt mellan spjälorna så man inte känner sig instängd men hundarna kommer inte ut. Några cm bredare mellanrum hade Indy säkert kunna ta sig ut. När vakterna kom och pratade, standardfrågorna, var kommer du från? När kommer din man? Är hundarna farliga? och jag besvarat dom visade dom hur säker jag kan känna mig med dessa modiga män som vaktar, båda tordes sticka in fingrarna genom staketet och locka på hundarna men ryckte bort i god tid innan varken Tintin eller Indy kom fram. Tintin såg farligast ut tyckte båda. Så någon månad till, törs dom kanske klappa Indy. Dom hundar jag sett gå förbi ute på vägen, dom släpps inte in på vårt område bevars, verkar alla vara stora och kanske lite mer skräckinjagande men dom flesta jag träffar säger sig gilla hundar men alla är ju rädda, hur går det ihop?

Närmare lunch tog jag bilen igen och körde iväg. Denna gång bättre förberedd. Hade programmerat min GPS med namnet på en gata inte långt härifrån som faktiskt existerade. Körde utan påslagen GPS och lyckades leta upp ett köpcenter där jag storhandlade massor som man behöver när man sätter upp hus. När det var dags att åka hem gick det också utan GPS med bara några små missar där jag fick vända. Börjar lära mig hitta lite inom en mils radie och ffa börjar vänja mig vid att köra som dom övriga bilisterna om man vill komma fram samma dag. Ska dock försöka undvika att köra när det är mörkt. Sopor töms var tredje dag och man får då ställa ut soptunna, sopsäckar eller vad man vill, dom tar allt. Skönt måste jag säga, men ingen sopsortering här inte. Helg är fredag och lördag, söndag är som vanlig vardag med öppna banker mm. När huset blir lite mer färdigt ska jag åka längs kustvägen och kolla in vilka stränder jag kan släppa hundarna på och vilka stränder som kan passa min lilla Sandra när hon kommer och andra gäster som jag hoppas på ska komma i framtiden. En jättefin strand ligger centralt i Johor Bahru, inte långt alltså annars finns det en ca 2½ mil lång strand på sydostkusen som alla Singaporianer tydligen älskar. Ska rapportera mer när jag sett själv.

Igår åskade det tidig em idag har himlen varit klarblå hela dagen. Nu är det mörkt kl är halv nio men 28 grader varmt. Gissa om det var svårt att hitta en termometer, ingen bryr sig, det är 25-30 på natten och 30-35 på dagen men för mig har det väl nyhetens behag så jag köpte en idag när jag handlade. Blivit varnad att ha öppet in i huset mellan kl 18-20 för då kommer myggen och Denguefeber är mycket vanligt här i Södra Malaysia men malaria förekommer inte. Har ännu inte sett en mygg och dom två senaste kvällarna har jag glömt att stänga. På tal om stänga vad säger ni om 9 (NIO) nycklar till olika dörrar jag ska låsa på nätter och när jag lämnar huset. Det är gallerdörr, ytterdörr, köksdörr, gallerdörr, glasskjutdörrar i vardagsrum, grindar osv. Därefter ska jag sätta igång ett larm och larma av varje gång jag kommer in. Jag bara nickade och tackade när jag fick alla nycklar och instruktioner. Förutom dessa nio lås tyckte ägaren jag skulle skaffa ett stort hänglås till skjutregeln för yttergrinden. I verkligheten kommer jag aldrig att sätta larmet, snacka om trassel varenda gång jag skulle glömma att larma av, jag låser en dörr på var ställe dvs galler- eller vanlig dörr inte båda och därefter är jag så inlåst så jag får lite konstig ångest tror jag det är, vad händer om det börjar brinna? Så jag låter nyckelknipporna sitta i dörrarna. I går natt glömde jag dock köksdörren för den ser man liksom inte så den stod vidöppen hela natten vilket påpekades av vakterna men dom berättade att dom haft koll hela natten, så nu måste jag komma ihåg mest för att inte dom ska känna ansvaret. Nu ska vi ut och röra lite på oss, alltså kvällspormenaden, Hejdå om någon läser detta!!

Ovido - Quiz & Flashcards