Alla inlägg den 21 september 2011

Av Inger Johansson - 21 september 2011 12:48

Jaha, nu skyller alla på en "släng av monsunregn". Kommer tydligen alltid någon gång under hösten och brukar vara i ca 4 veckor. Det innebär kraftig åska och skyfall med översvämningar. I går stämde det verkligen som jag beskrev med åsknedslag i vårt område som mörklade allt. Idag har folk varit här, först elektriker som konstaterade att båda mina telefoner är förstörda, mobilen eftersom den var på laddning. Likaså routern till bredbandet. En av lamporna jag hade med mig från Sverige, taklampan med tulpaner, gick sönder och måste lämnas till lampaffär. Övrigt gick att laga. Fått en ny router och har nu snabbt (förhållandevis) bredband igen men fasta telefonen ska lagas, var garanti men jag får ingen ny, den ska skickas någonstand och det tar 1-2 veckor. Det innebär att jag inte har någon telefon just nu. Skönt tycker jag men mina vänner tycks anse det en smärre katastrof och jag har blivit erbjuden att låna en fast telefon, tackade nej, att någon skulle följa med mig och köpa ny mobiltelefon men jag sa att jag ska titta i Singapore i morgon om jag kan hitta någon. Kommer inte att leta alltför intensivt, har egentligen aldrig gillat telefoner. Mail är mycket bättre så jag håller på att lära mina vänner i Malaysia att jag kan nås på mailen och dom använder ändå datorer ungefär lika mycket som folk i Sverige, en del tom mer tror jag så det är inga problem. 


När jag vaknade i morse insåg jag varför den fula rännan (som jag nu täckt med ett snyggare galler),  finns genom hela min trädgård. Den ska förhindra översvämningar från att komma in i huset. Kunde inte se min fina nya gräsmatta, såg ut som heltäckande swiming pool. Dock hade det runnit ner och torkat upp redan vid lunch tiden och det verkar inte som gräset tog någon skada. 

Natten utan AC var olidligt varm men jag överlevde och hundarna sov som stockar hela natten,  dvsTintin morrade som vanligt åt mig varje gång jag vände mig i sängen, han anser att jag ska ligga som död och inte röra en fena hela natten. Till slut knuffade jag ned honom från sängen, han var som ett extra värme element intill min rygg och det behövdes inte. Indra är smartare, hon ligger nere i fotänden vilket är OK. För en stund sedan började det regna igen så jag får nog tro på dom som vet, att nu kommer en period med mycket regn även om man inte kan se detta i statistik som jag letat där står det oftast att det regnar jämt fördelat över året i länder rakt över ekvatorn. 50-70 mil norrut dvs med början i Kuala Lumpur och mer upp i Thailand har dom mer tydlig regnperiod med den är mitt i vintern. 

Nåja, bra att regnet kommer nu så solen är tillbaka som dominerande väderinslag när Sandra kommer om knappt 2 mån. Värmen är helt oförändrat, man skulle kunna tro att regnet kyler av luften och möjligen gör avsaknad av solen att det blir en eller annan grad svalare men jag kan inte påstå att skillnaden är stor.


Tintin är helt frisk tror jag, beter sig som vanligt och verkar försöka äta ikapp det han missade i helgen i matväg. Slutat ge honom Glukosamin då detta kan ge magbiverkningar hos enstaka individer såväl människor som djur. 

Om det inte regnar sticker jag till poolen för ett morgondopp i morgon bitti eftersom jag inte har någon tid att passa förrän kl 15 då jag ska en snabb vända till Singapore och köpa ost mm och möjligen en ny mobiltel. 

Ovido - Quiz & Flashcards