Direktlänk till inlägg 21 september 2011

Monsun

Av Inger Johansson - 21 september 2011 12:48

Jaha, nu skyller alla på en "släng av monsunregn". Kommer tydligen alltid någon gång under hösten och brukar vara i ca 4 veckor. Det innebär kraftig åska och skyfall med översvämningar. I går stämde det verkligen som jag beskrev med åsknedslag i vårt område som mörklade allt. Idag har folk varit här, först elektriker som konstaterade att båda mina telefoner är förstörda, mobilen eftersom den var på laddning. Likaså routern till bredbandet. En av lamporna jag hade med mig från Sverige, taklampan med tulpaner, gick sönder och måste lämnas till lampaffär. Övrigt gick att laga. Fått en ny router och har nu snabbt (förhållandevis) bredband igen men fasta telefonen ska lagas, var garanti men jag får ingen ny, den ska skickas någonstand och det tar 1-2 veckor. Det innebär att jag inte har någon telefon just nu. Skönt tycker jag men mina vänner tycks anse det en smärre katastrof och jag har blivit erbjuden att låna en fast telefon, tackade nej, att någon skulle följa med mig och köpa ny mobiltelefon men jag sa att jag ska titta i Singapore i morgon om jag kan hitta någon. Kommer inte att leta alltför intensivt, har egentligen aldrig gillat telefoner. Mail är mycket bättre så jag håller på att lära mina vänner i Malaysia att jag kan nås på mailen och dom använder ändå datorer ungefär lika mycket som folk i Sverige, en del tom mer tror jag så det är inga problem. 


När jag vaknade i morse insåg jag varför den fula rännan (som jag nu täckt med ett snyggare galler),  finns genom hela min trädgård. Den ska förhindra översvämningar från att komma in i huset. Kunde inte se min fina nya gräsmatta, såg ut som heltäckande swiming pool. Dock hade det runnit ner och torkat upp redan vid lunch tiden och det verkar inte som gräset tog någon skada. 

Natten utan AC var olidligt varm men jag överlevde och hundarna sov som stockar hela natten,  dvsTintin morrade som vanligt åt mig varje gång jag vände mig i sängen, han anser att jag ska ligga som död och inte röra en fena hela natten. Till slut knuffade jag ned honom från sängen, han var som ett extra värme element intill min rygg och det behövdes inte. Indra är smartare, hon ligger nere i fotänden vilket är OK. För en stund sedan började det regna igen så jag får nog tro på dom som vet, att nu kommer en period med mycket regn även om man inte kan se detta i statistik som jag letat där står det oftast att det regnar jämt fördelat över året i länder rakt över ekvatorn. 50-70 mil norrut dvs med början i Kuala Lumpur och mer upp i Thailand har dom mer tydlig regnperiod med den är mitt i vintern. 

Nåja, bra att regnet kommer nu så solen är tillbaka som dominerande väderinslag när Sandra kommer om knappt 2 mån. Värmen är helt oförändrat, man skulle kunna tro att regnet kyler av luften och möjligen gör avsaknad av solen att det blir en eller annan grad svalare men jag kan inte påstå att skillnaden är stor.


Tintin är helt frisk tror jag, beter sig som vanligt och verkar försöka äta ikapp det han missade i helgen i matväg. Slutat ge honom Glukosamin då detta kan ge magbiverkningar hos enstaka individer såväl människor som djur. 

Om det inte regnar sticker jag till poolen för ett morgondopp i morgon bitti eftersom jag inte har någon tid att passa förrän kl 15 då jag ska en snabb vända till Singapore och köpa ost mm och möjligen en ny mobiltel. 

 
 
Kina

Kina

21 september 2011 13:44

Vilken tur att Tintin mår bättre, det är så jobbigt när djuren inte mår bra :) Hoppas det inte ösregnar allt för mycket på dig:) Ha en bra dag!
Kram Kina

http://kinasvardag.blogspot.com

Inger Johansson

21 september 2011 15:15

Tack Kina!
Nu är det faktiskt ännu viktigare att din mamma kommer att må bra snart.
Jag älskar Malaysia som du kanske har förstått av min blogg även om jag gnäller över en del saker. //Inger

 
Ingen bild

Sinnika

22 september 2011 16:17

Såg att Tintin varit sjuk, men ser också att han återhämtat sig. Det finns mycket konstigt att knapra i sig på promenader. Selina har precis ätit upp Signes bajs i kattlådan, finner man inget på promenaden så gör man det alltid hemma. Kan säga att det är pussförbud nu, äckliga hundar. Hursomhelst så skönt att han mår bra, han är ju lite till åren kommen precis som Selma som hunnit bli 12 år. Hon är inte så kry i sitt öra, det har spökat i 2,5 år nu. Hon får betnovat lite nu och då men det hjälper sådär. Just nu är det fuktigt väder med lite regn och då blir det bara tok i örat. Hon har någon konstig svamp i örat, veterinären säger att det inte är jästsvamp men det tror jag. Den har gått djupt och är kronisk tror jag. Hon har ivarjefall inte ont av det men det är alltid blött längst ned i örat och kluckar. Hon är resistent mot all medicin just nu, inget hjälper längre men vi jobbar och håller eländet lite på avstånd... Nej fy vilket utlägg om ett öra... Nog om det!

Lite regn hos dig är väl välkommet kan jag tänka!

Nu ska jag åka och köpa lite ljung, det ser lite tråkigt ut i ett par lådor ute.

Må så gott och sköt om er!

Ps Indra blev ju söt liten nakenhund tycker jag, det är ju en svalkande och härlig frilla :).

Inger Johansson

2 oktober 2011 14:16

Ja, dessa hundar. låter jobbigt med örat. Här regnar nästan dagligen. Det är ju tropiskt klimat och därför djungel och allt grönt och fint. Om det vräker ner på morgonen vet man att senast efter ett par timmar syns inte ett moln så regnet är välkommet. Kyler åtminstone en stund ner luften till ca 30 grader. Det kommer regn ca 20 dagar per mån. Regnfria dagar blir värmen nästan olidlig, då gäller pool eller havet så man kan kyla av sig. Även inomhus överallt finns ju AC så det är ingen fara. Hundarna har verkligen vant sig vid värmen, i början var dom bara ute korta stunder sen in i luftkonditioneringen. Nu är dom ute större delen av dagen, den tokiga Tintin ligger även gärna en stund i solen. Har inte kommit mig för att blogga på länge, har nästan varenda dag inbokad med olika aktiviteter, om inte brukar jag gå till marknader häromkring och handla frukt och kläder som är så billiga dom kan nästan vara gratis. Köpte igår två klänningar för 15 kr. Lovar att det inte var märkeskläder men tunna luftiga klänningar som är härliga att gå i här. Ha nu en skön höst med familjen och djuren och hälsa så gott till dom alla.
Kram Inger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger Johansson - 19 augusti 2012 12:28


Idag har nästan hela dagen bara runnit på utan att jag orkat ta mig samman och göra något alls. Tror tröttheten och nedstämdheten är pga nästan sömnlös natt med fyrverkerier till fyra i morse. Ändå, tvingade mig själv att gå ut och vattna är rädd om ...

Av Inger Johansson - 18 augusti 2012 13:48

Så här förbereder sig grannarna som är kineser för att ikväll fira, och säkert försöka överträffa några andra grannar som är malay dvs muslimer. Idag är första dagen av Hari Rays Puasa och i morgon andra och sista dagen. Det innebär slutet på Ramadan...

Av Inger Johansson - 6 augusti 2012 15:18

Visst vore det trevligt att kunna ta en dush innan man lägger sig när temperaturen, som alltid, har varit över 30 grader hela dagen. Men sån lyx har inte jag. Fick för mig häromdagen att nu ska jag göra något åt det dåliga vattentrycket i hela huset ...

Av Inger Johansson - 26 juli 2012 04:19

    Några bilder från vår morgonpromenad där vi nästan alltid är ensamma. Möter bara någon enstaka person ibland. Promenera anses inte hälsosamt.   Kolla in bananerna, om ett par veckor färdiga att skörda och vem som helst kan ta, trädet v...

Av Inger Johansson - 25 juli 2012 15:34

Har inte bloggat på länge eftersom jag planerade att gå runt här och fota lite i området så jag kan visa Horizon Hills med alla fina hus och glada människor. Men jag glömmer alltid kameran dagtid och på kvällarna när jag tänkter blogga är det ju mörk...

Ovido - Quiz & Flashcards