Alla inlägg den 23 januari 2012

Av Inger Johansson - 23 januari 2012 01:12

Idag är det alltså nyårsafton och alla hög gravida kvinnor kniper allt dom kan, för att föda ett barn i drakens år är mycket positivt. 2012 liksom 1952 är det dessutom vatten draken, den bästa av dom alla. Men, hur många nätter måste man fira? Fyrverkerierna började lite smått vid 7-tiden i går kväll o blev mer och mer intensiva hela natten för att kulminera runt midnatt men sedan fortsatte man att "skrämma bort onda andar" med något som låter som bomber och får fönsterrutorna att bokstavligen skallra, jag hoppar högt varje gång och hundarna ska vi inte tala om. Utomhus hör man alla stackars burhundar skrika av rädsla, mina kryper under täcket och skakar, Tintin är lika rädd som Indra för det här. Sista explosionen var vid 3-tiden, om det sen fortsatte var jag och hundarna medvetslösa så vi hörde inte. Det här var fjärde natten. I kväll är vi bortbjudna till Taman Laguna där det är mycket lite fyrverkerier men eftersom det är den riktiga nyårsafton ska jag ge Indra och Tintin ½ tabl var av lätt lugnande medel och dom ska så klart med, går inte att lämna dom ensamma. Sen tog jag för givet att det är slut på spektaklet, men glöm det, hela veckan som kommer festar kineser och välkomnar det nya året. Det är helg bara måndag och tisdag men dom flesta tar ut semester hela veckan då detta anses årets höjdpunkt. Man firar också att Monsunperioden är över.

Fick ett mail från en annan av dom inbjudna till kvällen som förklarade att, kanske jag inte visste, att alla tar med sig två klementiner i ett vackert papper och ger till värdfolket, det representerar guld, när man sen går hem på natten får man av värdfamiljen med sig två andra klementiner hem. På så sätt blir man rik under det kommande året. Om det är nära familj kan man byta klementinerna mot äkta guld, tror jag väljer två klementiner. 

Nu förstår jag bättre varför jag fick två klementiner senast jag var och köpte blomgödning på plantskolan, två stycken när jag var och bråkade om räkningen på internet och två st på banken. Har alltså en hel skål klementiner, men tyvärr slängde jag alla glansiga papper så jag får fixa något. 


På tal om två så gillar man tydligen att köpa det mesta i par. Såg en läcker kineslampa som jag ville köpa och hänga ovanför matbordet, men var då tvungen att köpa två, otur att bara köpa en fick jag veta. Eftersom dom var så billiga tänkte jag OK jag köper två och ställer en i förrådet tills vidare men då protesterade Jenny, som var med mig, du kan inte skilja lamporna åt, betyder mycket otur. Jag gav upp och köpte ingen. Ibland går vidskepelsen i det här landet mig lite på nerverna men för det mesta kan jag bara skratta åt det. 


Håller på att löneförhandla om ett deltidsjobb som föreläsare på läkarlinjen på ett universitet knutet till största sjukhuset i Johor Bahru (Monish University). Ska träffas för att säga ja eller nej efter helgerna dvs i början av feb.


2 feb ska Tintin ha cellgiftbehandling nr 3 och lilla Indra ska till hundtandläkare dvs sövas och få sina tänder putsade från tandsten så hon inte får besvär från munnen. Hon är så go! 

Ha nu ett Gott Nytt Drakens År!!

Ovido - Quiz & Flashcards