Direktlänk till inlägg 29 december 2011

Borneo och andra händelser

Av Inger Johansson - 29 december 2011 23:51

Sandra åkte hem den 5 december och Christofer anlände den 16 december. Sista veckan Sandra var här var hon tyvärr sjuk och låg med feber och svår huvudvärk. När hon fick små prickblödningar förstod vi (med benägen hjälp från grannar och vänner) att hon fått en lidrig smitta av Dengue. Hon hade också fått en hel del myggbett första dagarna hon var här. Inga tabletter hjälpte mot huvudvärken men gissa om hon fick mycket råd från grannar om örter och olika dekokter som skulle hjälpa om än inte bota. En granne kom med någon sorts små fiskar i en förfärlig sås och tanka sig, två dagar senare var hon feberfri. Att hon nekade att smaka fisken hade jag inte hjärta att berätta för grannen som blev lite hjälte och sannolikt kommer alla här framöver att äta denna fisk när dom blir sjuka, eller om den bara förväntas hjälpa mot Dengue är jag osäker på. 


Hämtade Christoffer i Singapore den 16 december och den 18 flög vi till Tawau på Borneo för vidare transport ner till Semporna där vi bodde på ett dykhotell. Tidigt var morgon for sen sonen med dom andra dykarna ut till Sipadan och dök bland korallreven däromkring. Han gjorde tre dyk dagligen och vid ett tillfälle såg han haj! Han hade hoppats på det men tydligen kom den lite närmare än han önskat. Den var ca 3 meter från dykinstruktören och Chrsitoffer innan den vände. Lite adrenalinpådrag uppstod berättade Chris. Nu avslutade Christoffer utbildningen för att få dykcertifikat, som han påbörjade i Australien förra vintern, men inte kunde avsluta pga regn, översvämningar och därför också alltför strömt vatten för att dyka i. 


Våra hundar blev omhändertagna av Olivia och Joseph och mådde bra när vi kom hem sent på kvällen den 22 december. Nästa morgon var det dags för Tintins första cellgiftbehandling. Vi lämnade honom med tungt hjärta kl 11 och efter undersökning av sårläkring, som var utmärkt, sattes droppet och vi fick åka hem. Sent på kvällen kom ett mail från veterinären som jag tror är en ängel, att Tintin mådde mycket bra, han hade inte visat mycket biverkningar utan hade tom ätit ett ordentligt mål mat och protesterade bara mot att behöva ligga i en bur. När någon satt hos honom var han glad och viftade på svansen men så fort burdörren stängdes skrek han på ett sätt som inte var särksilt hundlikt. Jag vet vad hon menar, han gör detta när han lämnas i bilen en stund, låter som någon sticker en kniv i honom. Vi hämtade honom ett dygn senare och han verkade som vanligt, hoppade rakt upp i famnen på Christoffer. Hemma var han lite tröttare än vanligt men annars inget märkbart och aptiten var precis som vanligt. Det har nu bestämts att han ska ha en behandling varannan vecka i fem månader. 


För några dagar sedan var vi vid Pulai Waterfalls men gick inte ända upp eftersom man skulle vada en hel del av vägen genom vatten och jag gick i hala badskor där den ena snabbt gick sönder, grejen mellan tårna lossade. Tog lite bilder när Tintin simmade dock, se nedan.            

Visst ja, däremellan kommer jul. Den var en annorlunda och jätterolig upplevelse. Vi var bjudna till Nancy tillsammans med ca 150 personer till. Släkt!!! Ex alla barn kallade alla vuxna i Nancy familj aunt och uncle. Det visade sig att man var s.k kusin om man var sysslingars kusiners ingifta fruar eller vad som helst. Dom drar verkligen det här med familj och släkt till sin spets. Allt var naturligtvis utomhus, cateringfirma stod för ca 30 rätters mat, allt kinesmat, och för säkerhets skull var en s.k canopy spänd över mat, bord och stolar om det skulle regna men det gjorde det inte. Christoffer var lätt längst av alla 150 personer och därmed mycket intressant att tala med verkade det. Han fick berätta allt om Sverige och sig själv om och om igen men verkade trivas som fisken i vattnet. 


Dagen efter utflykten till vattenfallet bjöd vi Olivia och Joseph på middag som tack för hundvakten. Vi valde att gå till en koreanska restaurang med fantastiskt god mat som man grillade på en grill nedsänkt i bordet där vi åt. Efteråt bjöd Joseph på efterrrätt på en annan restaurang som heter Secret recepie och som serverar fantastiska bakverk, min favorit  är Choklad cheese cake.


Nästa bjöds vi till deras hem där Olivia gjorde jättegott stekt ris och en stark currygryta till lunch. Vi började sen spela Mahjong eller rättare sagt började lära oss. Alla siffror var kinesiska tecken, Christoffer lärde sig förvånansvärt fort att tyda dom nio siffrorna vilket var allt man behövde kunna på kinesiska men jag tyckte alla såg ungefär lika ut utom 1-3 som var lätta. Det var ett urkul spel. På kvällen grillade vi massor med mat och åt en tårta jag bakat och tagit med och sedan fortsatte vi spela till vi varit där 10 timmar. 


Jul var faktiskt ingen riktigt stor helg här i Malaysia, precis som Petra skrev till mig, men lite julfint hade man gjort i stora moderna köpcentra och då gick färgerna i silver och blått. Nu har det tagits ner och dom verkliga dekorationerna tagit vid då man ligger i startgroparna för nyår. Nu går allt i rött, en färg kineserna verkligen älskar. Det stora nyårsfirandet som man dekorerar för är 28 januari, kinesiskt nyår, men äver den 31 december firas. Dock inte särskilt stort, den 31 december arbetar alla som vanligt (vi ska få vårt nya snabbare bredband installerat den dagen) och likaså den 1 januari är vardag, då kommer mitt nya dataskrivbord att levereras. Har köpt en fantastikt fin dator. Ser bara ut som en tjugoen och halv tum flat screen men hela datorn är inbyggd där. Den har touch screen men även sladdlöst tangentbord och mus medföljer. Fanns försåss ingen åäö på tangentbordet men Christoffer är en trollkarl så han har fixat så dom nu finns, ingen aning hur han gjorde. Dom syns inte men finns på samma ställen som på svenska tangentbord så det går bra. 


Avrundar här, Indra och Tintin vill ha sin frukost och i Tintins läggs 6 piller var morgon som han snällt äter upp. 3 st är kortison, han tar 15 mg Prednisolon dagligen, en är Losec för att skydda magen, en antihistamin då tumören gjort att histaminet flödar fritt i blodet nu och han får klåda samt en kapsel som ska skydda levern mot cellgiftet. 


Gott Nytt År!


 
 
Kina

Kina

31 december 2011 14:42

Hej och Gott Nytt År på dig! Vad härligt det låter allt du berättar. Vad roligt att få gå på en stor släktmiddag. Vad härligt att se Tintin simma och att höra att han mår bra efter omständigheterna. Ikväll firar vi nyår med goda vänner här på gatan. Kommer att dra ner alla persienner ta fram hundarnas favoritbur (som dom egentligen bara åker bil i men som dom älskar) och bädda med lite mjuka filtar. Ha radion på på liten volym för att distrahera för eventuella raketer och smällare. Hoppas du får ett fint slut på 2011 så hörs vi igen nästa år:) Ha det gott och klappa om hundarna från mig :)
Kram Kina

http://kinasvardag.blogspot.com

Inger Johansson

1 januari 2012 00:25

Tack Kina!
Nu är det nytt år även för er, vi firade för 7 timmar sedan. Ett år äldre, suck, men egentligen är det en förmån att få bli gammal och jag älskar livet. I år ska Tintin bli fullt frisk!!!!
kramar från Inger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger Johansson - 19 augusti 2012 12:28


Idag har nästan hela dagen bara runnit på utan att jag orkat ta mig samman och göra något alls. Tror tröttheten och nedstämdheten är pga nästan sömnlös natt med fyrverkerier till fyra i morse. Ändå, tvingade mig själv att gå ut och vattna är rädd om ...

Av Inger Johansson - 18 augusti 2012 13:48

Så här förbereder sig grannarna som är kineser för att ikväll fira, och säkert försöka överträffa några andra grannar som är malay dvs muslimer. Idag är första dagen av Hari Rays Puasa och i morgon andra och sista dagen. Det innebär slutet på Ramadan...

Av Inger Johansson - 6 augusti 2012 15:18

Visst vore det trevligt att kunna ta en dush innan man lägger sig när temperaturen, som alltid, har varit över 30 grader hela dagen. Men sån lyx har inte jag. Fick för mig häromdagen att nu ska jag göra något åt det dåliga vattentrycket i hela huset ...

Av Inger Johansson - 26 juli 2012 04:19

    Några bilder från vår morgonpromenad där vi nästan alltid är ensamma. Möter bara någon enstaka person ibland. Promenera anses inte hälsosamt.   Kolla in bananerna, om ett par veckor färdiga att skörda och vem som helst kan ta, trädet v...

Av Inger Johansson - 25 juli 2012 15:34

Har inte bloggat på länge eftersom jag planerade att gå runt här och fota lite i området så jag kan visa Horizon Hills med alla fina hus och glada människor. Men jag glömmer alltid kameran dagtid och på kvällarna när jag tänkter blogga är det ju mörk...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

AMARAN


Ovido - Quiz & Flashcards