Direktlänk till inlägg 9 december 2011

Tintin igen

Av Inger Johansson - 9 december 2011 07:59

Vet att det klagas att jag skriver för mycket om hundar så hoppa över detta inlägg dom som tycker så.

Tintin är nu opererad. Undr gårdagens operation av hans tumör hittades en till som dock var mindre än 2 mm men även den opererades bort. Efter att han observerats i sex timmar fick jag hämta honom. Han verkade ganska OK men lite slö. Inatt har han "gråtit" antagligen smärtpåverkad så jag var upp och gav lite extra smärtstillande, ett kodeinpreparat. Efter ca 30 min blev han lugn och somnade och sov till 4 då vi gick upp. Han fick fyra mediciner som jag blandade i hans mat i morse sen åt han ingen mat!!

Han ska ha smärtstillande, antiinflammatorisk, antihistamin (tumören var histaminproducerande så nu frisätts massor av histaminer i kroppen så han är alldeles röd i skinnet och har klåda). Även Omeprazol för magen ska han ha. Fick lirka i honom medicinerna utan mat, han orkar ändå inte protestera allt för mycket. Ska byta bandagen i morgon samt plocka stygnen om en vecka. Dom har lagt om supersmart, skulle vilja visa våra svenska veterinärer. Ingen hemsk strut på huvudet utan efter omläggningen har dom dragit på en elastisk kroppsväst som håller allt på plats typ gammeldags brynja. 

23 december får han första cellgiftbehandlingen, därefter en i veckan fyra gånger därefter i ytterligare 4 månader 2/månad. Ett dygn på djursjukhuset måste han tillbringa i samband med varje behandling, det blir inte roligt. Han ska också äta medicin mot biverkningar och annan medicin för att skydda lever mot skador av cellgifterna. Nu gnäller han så jag måste gå.

 
 
Ingen bild

Birgitta Andersson

9 december 2011 14:35

Hej Inger ! Va jobbigt med din hund, tänker på dig och honom. Jag vet ju att husdjur är som en familjemedlem. Jag har ju katt som jag älskar. Efter Busan som jag fick ta bort förra sommaren ville jag inte ha ngn ny katt, men syrran fick ta över två lämnade katter förra julen så då blev en min. Har inte ångrat det, man mår ju så bra av att ha djur.
Förutom Tintin, så verkar Du må bra där du bor. Härligt. Kramar från Birgitta i Skultuna ( igår snöade några cm, idag håller det på att plaska bort, men du är väl inte avundsjuk)

Inger Johansson

10 december 2011 06:15

Hej Birgitta!
Jätteroligt att få ett livstecken från dig :)
Snöslasket avundas jag dig inte men din lilla katt. Hur någon kan överge en katt har vi "normala" djurvänner svårt att förstå men då har man ett ansvar att träda in. När man måste avliva ett älskat djur tror jag det är normalt att tänka att jag utsätter mig aldrig mer för den här smärtan men man ska nog tänka på alla år av glädje dom givit en i stället. Tintin kommer antagligen att bli frisk igen men jag har tänkt både en och två gånger, gör jag det här för min egen skull eller för hans? Vet inte. Veterinären tror att han kommer att få minst 5 friska år efter den här pärsen är över så då bör det vara värt det för honom och jag ska försöka ge honom ett fint omhändertagande. Vädret här är inte mycket att orda om och ingen nämner det som vi gör i Sverige. Det är varmt mest sol och ca +33 dagtid och på natten går det ner till +28-30 grader. Med andra ord man fryser aldrig. Äger inte längre en tröja eller annat varmt plagg. AC inomhus är i allmänhet på ca +25 så det är inte som i USA som att gå in i ett kylskåp när man kommer inomhus.
Hoppas du mår riktigt bra nu för tiden och trivs med, vad jag tror är ditt fina jobb. kram inger

 
Kina

Kina

11 december 2011 08:45

Stackars lilla Tintin, och dig med för jag vet ju att du lider lika mycket. Vi är ju såna vi djurvänner. Håller alla tummar jag har för att Tintin ska bli bra igen. Åhh vad det låter härligt att få bo där det alltid är varmt, här är det ingen ordning alls på vädret denna vinter, lite varannan dags väder.... Ha det bra!

Kram från Kina

http://kinasvardag.blogspot.com

Inger Johansson

11 december 2011 10:23

Tack Kina!
Dina ord värmer alltid. Om du ska till värmen på semester någon gång är du mer än välkommen att hälsa på mig och mina hundar. Mitt hus är stort så du får gärna ta med en vän/man/barn eller vad du vill och bo här en tid. Spar denna inbjudan till det är semesterdags.
kram Inger

 
Sinnika Storgård

Sinnika Storgård

23 december 2011 09:07

God Jul & Gott Nytt År önskar vi er alla!

Snöiga kramar från Sinnika med hela familjen.

Ps Pussa lilla Tintin lite extra från mig!

http://www.storgard.org

Inger Johansson

24 december 2011 01:01

Tack, onskar detsamma (ny dator minus tre bokstaver). Tintin har fatt forsta cellgiftbehandlingen och mar faktiskt bra.
Soliga halsningar fran Inger, Christoffer och vovvarna.

 
Ingen bild

Mimmi

24 december 2011 00:06

Hoppas verkligen att Tintin blir bra igen och att smärtorna snart är borta. Vilken tur han ändå har som bor hos dig. Han kan ju inte få bättre omvårdnad. Ge Tintin och Indra en klapp och kram från mig.

Inger Johansson

24 december 2011 00:59

Hej och tack for halsningen. Tyvarr har jag inte dom tre extra bokstaverna langre, min laptop brot ihop och jag har kopt en jattelacker 21 1/2 tum touch screen pc med sladdlost tangentbord och mus. Tar nog ett tag att lara mig med det ar roligt, svart skriva pa svenska dock.
Tintin fick forsta cellgiftbehandlingen i gar och vi ska hamta honom om ett par timmar. Fick ett mail i gar kvall att han tolererar behandlingen val, har atit och verkar pigg men arg att sitta i en bur sa han far ga los i receptionen :)
Ha nu en riktigt God Jul hela familjen.
Kram fran Inger, Christoffer och vovvarna

 
Kina

Kina

27 december 2011 18:36

Kikar in för att önska god fortsättning. Hoppas allt gått bra med Tintin ser i inläggen ovan att han klarat första behandlingen väl. Hoppas det fortsätter så. Vi har ju varit i Egypten en vecka och fast jag var trött och slut som en sill när vi kom hem åkte jag raka vägen ut till Skultuna för att hämta hem mina hundar, åhhh så mysigt det var att få krama om dom och ligga i soffan med båda hundarna på magen, det är livet det. Jag tackar för ditt erbjudande det låter som en dröm, ska absolut spara den inbjudan! Ha det gott och klappa hundarna lite extra från mig :)
Kram Kina

http://kinasvardag.blogspot.com

Inger Johansson

28 december 2011 00:24

God fortsättning Kina!
Ska uppdatera min blogg inom ett par dagar. Egypten låter härligt, ska läsa din blogg och kanske har du skrivit lite mer där. Själv kom jag och yngsta sonen från en lillsemester på Borneo häromdagen. Tintin mår ganska bra, han tolererar cellgifterna väl, just nu jagar han strålen från trädgårdsslangen på tomten.
Kram Inger

 
Ingen bild

Petra

28 december 2011 13:23

Hej Inger!
Skönt att det verkar gå bra för din hund och att han tål behandlingen så pass bra. Hoppas du har haft en skön jul helg tillsammans med din son, och på era turer. Firar ni nyår tillsammans med ? Nyår är väl ett större firande än jul i Malaysia ..... ; - ))
Jag är ledig mellan jul och nyår och skriver på en hem tenta men även en del avkoppling med barnen. Tyvärr har vi ingen snö alls, så isac är missnöjd då han fått en snöskyffel till snö kojor samt en åk madrass i julklapp. Vi hade tänkt åka skidor men även Romme har stängt.
Ha det så bra ! Kram Petra

Inger Johansson

29 december 2011 23:45

Hej Petra!
Vad har hänt med klimatet? Romme stängt i mellandagarna har väl aldrig hänt tidigare vad jag kan minnas. Det får väl bli mellandagsrean i stället? Ska just uppdatera min blogg lite med vad som hänt här sen Christoffer kom. Lycka till med tentan!
Kram Inger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inger Johansson - 19 augusti 2012 12:28


Idag har nästan hela dagen bara runnit på utan att jag orkat ta mig samman och göra något alls. Tror tröttheten och nedstämdheten är pga nästan sömnlös natt med fyrverkerier till fyra i morse. Ändå, tvingade mig själv att gå ut och vattna är rädd om ...

Av Inger Johansson - 18 augusti 2012 13:48

Så här förbereder sig grannarna som är kineser för att ikväll fira, och säkert försöka överträffa några andra grannar som är malay dvs muslimer. Idag är första dagen av Hari Rays Puasa och i morgon andra och sista dagen. Det innebär slutet på Ramadan...

Av Inger Johansson - 6 augusti 2012 15:18

Visst vore det trevligt att kunna ta en dush innan man lägger sig när temperaturen, som alltid, har varit över 30 grader hela dagen. Men sån lyx har inte jag. Fick för mig häromdagen att nu ska jag göra något åt det dåliga vattentrycket i hela huset ...

Av Inger Johansson - 26 juli 2012 04:19

    Några bilder från vår morgonpromenad där vi nästan alltid är ensamma. Möter bara någon enstaka person ibland. Promenera anses inte hälsosamt.   Kolla in bananerna, om ett par veckor färdiga att skörda och vem som helst kan ta, trädet v...

Av Inger Johansson - 25 juli 2012 15:34

Har inte bloggat på länge eftersom jag planerade att gå runt här och fota lite i området så jag kan visa Horizon Hills med alla fina hus och glada människor. Men jag glömmer alltid kameran dagtid och på kvällarna när jag tänkter blogga är det ju mörk...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

AMARAN


Ovido - Quiz & Flashcards